2001 Allroad Electrical Problems - AudiForums.com


Allroad Model Line Audi's take on the modern "Crossover" of a sport utility vehicle and a station wagon

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-21-2016, 06:34 PM
1st Gear
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Red face 2001 Allroad Electrical Problems

Ok so it's a 2001 allroad. Had water in floor and everything worked when windows quit i found the water was there. Box flooded. Replaced box and wires. Ok so windows/locks don't function, and now air cond/heater blower don't work and no power at fuse box. Controls light up ok. Also no turn signals. They quit while driving the other day. Lights, radio,hazards function, as do seats, and wipers. checked blower motor it's ok. Have had the control box programmed but do you think it would need it again? Kinda weird it did ok this long and now heat quit. hmn any ideas? Has many new parts on it. Does have problem under good acceleration about 45 + to 70 mph sometimes. Kinda vibrates. Newer rear shocks, and tires,rotors,axles. Bigger turbos. Anyone wanna purchase it?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-25-2016, 12:31 PM
1st Gear
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 24
Default

The water on your floor from the good old plenum drain getting blocked and a waterfall entering your car when you go round a bend?

Had my battery out the other day and unblocked mine as I had a pond in the passenger footwell. Gotta love Audi design
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2017, 09:11 AM
1st Gear
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default

Yes i have to clean that out twice a year. Like they don't have trees in Germany. Guess i'm suppose to have a garage to keep it in and a parking garage without trees at work. lol Um no. It was the hood cable gromet was loose from the mechanic taking the front end off it.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2017, 09:14 AM
1st Gear
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default

Also took it to audi dealer. they tried to reprogram and now the door locks work . Took it again with wires replaced, and a new fuse and the windows and doors function ok. Weird. Also interior lights. Now no headlights, except flashing high beam. No wipers,turnsignals,hazards,ac or heat, blower motor. weird..... I think i should have gotten a jag wagon. probably would have had less problems.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-17-2017, 09:43 PM
1st Gear
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default

If you jump power from relay panel to blower motor the blower and turnsignals will function. Still no headlights though. lol. After this the windows, interior lights, and sunroof have been functioning good.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auxilary electrical coolant fan woes and possible electrical problem ditobot Audi A6 8 02-06-2012 10:51 PM
Audi s3 2001 electrical problems :( fige18 Audi A3 0 11-16-2011 03:41 PM
2001 A4 electrical problems gotmex2008 B5 Models 1 07-11-2009 02:42 AM
A3 1.8T 2001 Electrical Problems timmywimmybumkins Audi A3 1 10-05-2008 08:52 AM
2001 Audi allroad ride height problems.... carco General Tech 2 08-20-2006 03:39 AM


Tags
electrical

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:47 AM.