AudiForums.com

Go Back   AudiForums.com > Audi Models > Audi A3
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Audi A3 The Audi A3 offers cutting edge engineering, performance, and luxury in one affordable package.

Welcome to Audi Forums!
Welcome to Audi Forums,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-20-2007, 11:49 AM
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default Driver Information System DSI not working???

Hi,
I just bought a second hand A3, 2004 2.0 TDI SE version. The central DIS doesnt display any information, i.e temp, miles left before refill, radio etc, the only thing I ve seen in the central unit is a small car icon when the door is open and the fuel symbol to refill. The other warning lights on the rev counter and speedo function as you start the car, hand brake light ect, but while driving nothing is in the display centrally.
Are DSI units not standard at SE level or has mine broken? can it be fixed? and as the trader didnt tell me this before hand is he liable to repair it?
Any info would be great thanks
  #2  
Old 11-20-2007, 05:27 PM
2nd Gear
 
Join Date: Apr 2007
Location:
Posts: 906
Default RE: Driver Information System DSI not working???

Not sure how the packages are set up in your area, but in the US we do have a base model with no DIS. An easy way to check if your car came with it is to look at the stalk for the windshield wipers coming out from the right side of the steering column and see if it has a 'Reset' button on the lower area and an up/down bumper on the tip. If you don't have these buttons, you're car didn't come with DIS, but you can order the stalk, swap it out, and enable DIS with Vag-Com.

Let me know what you find and I'll try to help you from there.
__________________
Turbochargers whistle while they work, superchargers whine while they screw.
  #3  
Old 11-21-2007, 09:50 AM
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default RE: Driver Information System DSI not working???

Hi
Cheers for the reply, unfortunately there are no buttons on the wiper stalk so guess it didnt come equiped. Is it worth the extra cost to get it installed?? Not sure if i was told how many mpg's im doing will really affect my driving,
The temp, miles to service I can view on the smallscreen under the spreedo, so may just leave things as they are.
Thanks for the quick reply
  #4  
Old 11-22-2007, 12:14 PM
2nd Gear
 
Join Date: Apr 2007
Location:
Posts: 906
Default RE: Driver Information System DSI not working???

You can take a look at the write up, the part is USD 115 and you will need access to Vag-Com. I did this on my '07 A3 -- it wasn't hard, just make sure to set aside a couple of hours and follow the instructions closely. In my opinion it was worth it, there's really not much else you can do to this car for $115.

With this mod, I now have three screens I can cycle through on the DIS: one with a large digital speed readout and external temp, and two trip computers. The first trip computer resets automatically for each trip and the second one is reset manually. Both trip computers show miles travelled, time travelled, miles to empty, average mpg, instant mpg, and average speed. I would think that your car should be the same, but we don't have the '04 A3 nor TDI option here in the states so I can't say for sure.

Anyway, if you decide to do it good luck, and be careful around the airbag!
__________________
Turbochargers whistle while they work, superchargers whine while they screw.
  #5  
Old 02-21-2010, 06:50 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Default

Hi, I have the 2004 allroad 4.2. I have the Reset button on my stalk.

However, in the space where the fancy DIS control would be (with the MENU button and joystick), I have a space and a rectangular hole, in which a cable might go through.

Can I get the fancy MENU/joystick control or is there a cover that goes over it since I don't have that version of the DIS (and have the one on the stalk instead)?
  #6  
Old 04-18-2014, 11:25 AM
1st Gear
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Points: 359, Level: 7
Points: 359, Level: 7 Points: 359, Level: 7 Points: 359, Level: 7
Level up: 18%, 41 Points needed
Level up: 18% Level up: 18% Level up: 18%
Daily Activity: 3.1%
Daily Activity: 3.1% Daily Activity: 3.1% Daily Activity: 3.1%
Default

Hi all my dis has no back light when Sun shines on dash you can see information displayed how easy is it to change bulb?
Old 04-18-2014, 11:25 AM
 
 
 
Reply


Tags
2000, a3, a6, audi, dis, display, driver, fix, forums, information, repair, repairing, system, sysytem, working


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 05:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Internet Brands, Inc.
Emails Backup