AudiForums.com

Go Back   AudiForums.com > Audi Models > Audi A6
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Audi A6 The mid-sized Audi A6 model offers more room to the driver and passengers over the A4 line.
Sponsored by Audi USA Parts
Click Here


Welcome to Audi Forums!
Welcome to Audi Forums,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-13-2011, 02:26 PM
1st Gear
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 14
Default bank 2 sensor 2 and bank 1 sensor 1 location

Hello all,

I found out my 2000 audi a6 needs the bank 2 sensor 2 and bank 1 sensor 1 o2 replaced. Fair enough, but can someone tell me where and what side each of these is on so I can buy the parts correctly? I have an emissions test coming up and it will not pass, also this car is going through gas like its free.

Thanks,

Marc
  #2  
Old 01-13-2011, 09:21 PM
Jackmup's Avatar
2nd Gear
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 1,227
Points: 7,872, Level: 59
Points: 7,872, Level: 59 Points: 7,872, Level: 59 Points: 7,872, Level: 59
Level up: 61%, 78 Points needed
Level up: 61% Level up: 61% Level up: 61%
Daily Activity: 26.5%
Daily Activity: 26.5% Daily Activity: 26.5% Daily Activity: 26.5%
Default

Bank 1 is on the left. Bank 2 is on the right.

Sensor 1 is just before the cat, sensor 2 just after/on top of the cat.

Have fun getting there

This is the cat on my 3.0.
I took the head off for you tonight just to take a better picture.
I hope you appreciate it! Shewww I hope I can put it back together!

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
02-A6 Quattro 3.0 Avant
00-A8 Quattro 4.2

Last edited by Jackmup; 01-13-2011 at 09:30 PM.
  #3  
Old 01-14-2011, 12:03 AM
chefro's Avatar
3rd Gear

 
Join Date: Dec 2008
Location: IL
Posts: 1,941
Points: 7,883, Level: 59
Points: 7,883, Level: 59 Points: 7,883, Level: 59 Points: 7,883, Level: 59
Level up: 67%, 67 Points needed
Level up: 67% Level up: 67% Level up: 67%
Daily Activity: 0%
Daily Activity: 0% Daily Activity: 0% Daily Activity: 0%
Default

darn...that's an ugglier looking monster than mine
__________________
'95 12V - 167,400 miles - engine rebuild + ps fluid and ATF change; switched to Mobil1Syn 0W-30 at 158,200; Purchased Dec. 2008 @ 152,100 miles - Presently 182,500 miles
  #4  
Old 12-23-2011, 01:49 PM
1st Gear

 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Points: 207, Level: 4
Points: 207, Level: 4 Points: 207, Level: 4 Points: 207, Level: 4
Level up: 14%, 43 Points needed
Level up: 14% Level up: 14% Level up: 14%
Daily Activity: 1.7%
Daily Activity: 1.7% Daily Activity: 1.7% Daily Activity: 1.7%
Default

Quote:
Originally Posted by Jackmup View Post
Bank 1 is on the left. Bank 2 is on the right.

Sensor 1 is just before the cat, sensor 2 just after/on top of the cat.

Have fun getting there

This is the cat on my 3.0.
I took the head off for you tonight just to take a better picture.
I hope you appreciate it! Shewww I hope I can put it back together!

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

What would be the best way to replace the B1S1 without removing the header. I can't even see the sensor, i only see the post cat sensor. Thanks for your help
  #5  
Old 12-23-2011, 08:15 PM
hxgaser's Avatar
3rd Gear

 
Join Date: Nov 2007
Location: Northern California
Posts: 1,970
Points: 5,940, Level: 49
Points: 5,940, Level: 49 Points: 5,940, Level: 49 Points: 5,940, Level: 49
Level up: 95%, 10 Points needed
Level up: 95% Level up: 95% Level up: 95%
Daily Activity: 0%
Daily Activity: 0% Daily Activity: 0% Daily Activity: 0%
Default

For a 2.8, look here.

O2 Sensor DIY
__________________
2004 V70R M66 - Current
2001 A6 Avant - Past
2.8 ATQ, Quattro, Tiptronic
Mods - Was chipped, but not now... Was using K&N, but not now...
Repairs - Too many to list! And you wonder why I still drive an Audi So I don't drive one now.
  #6  
Old 12-24-2011, 07:32 PM
Jackmup's Avatar
2nd Gear
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 1,227
Points: 7,872, Level: 59
Points: 7,872, Level: 59 Points: 7,872, Level: 59 Points: 7,872, Level: 59
Level up: 61%, 78 Points needed
Level up: 61% Level up: 61% Level up: 61%
Daily Activity: 26.5%
Daily Activity: 26.5% Daily Activity: 26.5% Daily Activity: 26.5%
Default

Shinizzle!!!

That one is a bear to get to you can see it there the one aimed at the trany.

Can you see it or touch it from under the car?

I would try to feed a O2 Socket on a wicked long extension with a universal attached as needed down from the top and loop it on there.

Let the car cool completely and shoot that sucker with liquid wrench and let it soak in before attempting anything.

If that doesn't work you need to disconnect the cat and pull it back.
__________________
02-A6 Quattro 3.0 Avant
00-A8 Quattro 4.2
Old 12-24-2011, 07:32 PM
 
 
 
Reply


Tags
2000, 42, a4, a6, allroad, audi, bank, bank1, bank2, located, location, quattro, sensor, sensor1, sensor2


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 04:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Internet Brands, Inc.
Emails Backup