AudiForums.com

Go Back   AudiForums.com > Audi Models > Audi A4 > B6 Models
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

B6 Models Please discuss all 2002 - 2005 B6 A4 topics here...

Welcome to Audi Forums!
Welcome to Audi Forums,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-26-2010, 07:57 PM
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Huntington, NY
Posts: 34
Default Help please p0299 code prolly due to upgrades

hey everyone. a little about me. i have a 2003 a4 1.8t quattro .. so far i have put on an afe cold air intake, magnaflow dual exhaust and just recently the stage 1 apr ecu in that exact order with probably about 6 months in between each upgrade. hours after i got the apr my cel came on so i pulled the codes and code P0299. given the upgrades including the apr i figure i blew my diverter valve but im not sure. any other ideas? im scheduled to have a new diverter valve installed tomorrow afternoon for 150 the hyperboost.

any help is greatly appreciated.

-mike
Attached Images
File Type: jpg 30256_546594583091_18003919_32124604_6326322_n.jpg (63.2 KB, 5 views)
  #2  
Old 05-27-2010, 01:41 PM
pa4ul's Avatar
4th Gear

 
Join Date: May 2007
Location: texas
Posts: 3,408
nufan20013
Points: 7,143, Level: 55
Points: 7,143, Level: 55 Points: 7,143, Level: 55 Points: 7,143, Level: 55
Level up: 97%, 7 Points needed
Level up: 97% Level up: 97% Level up: 97%
Daily Activity: 40.7%
Daily Activity: 40.7% Daily Activity: 40.7% Daily Activity: 40.7%
Default

either ur dv your catalytic converter or o2 sensor.
__________________
  #3  
Old 05-27-2010, 04:37 PM
Former Sponsor
 
Join Date: Feb 2010
Location: Baltimore, MD
Posts: 358
Send a message via AIM to R.A.I. Motorsport
Default

you should do a test for leaks.
  #4  
Old 05-27-2010, 06:39 PM
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Huntington, NY
Posts: 34
Default

i put in a hyperboost dv today and the light is still on .. do i have to clear it and see if it comes back on to see if i fixed it or should the cel light go off on its own?


thanks for evertyhing guys
  #5  
Old 05-27-2010, 06:40 PM
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Huntington, NY
Posts: 34
Default

by the way he said the stock DV that a nipple piece was broken? or some part
  #6  
Old 05-28-2010, 03:48 AM
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Huntington, NY
Posts: 34
Default

so i erased the code and drove on it for about 10 miles and still no re-appearnce of the cel! would it have come back on immediaetly? i the way home from work the car was pretty quick i was surprised
  #7  
Old 05-28-2010, 01:29 PM
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Huntington, NY
Posts: 34
Default

so today the engline light came back on....any help would be greatly appreciated


paul is there anyway to tell if it is the o2 censor.. im pretty sure the catalaytic would come up as a different code and not p0299
  #8  
Old 05-28-2010, 06:30 PM
pa4ul's Avatar
4th Gear

 
Join Date: May 2007
Location: texas
Posts: 3,408
nufan20013
Points: 7,143, Level: 55
Points: 7,143, Level: 55 Points: 7,143, Level: 55 Points: 7,143, Level: 55
Level up: 97%, 7 Points needed
Level up: 97% Level up: 97% Level up: 97%
Daily Activity: 40.7%
Daily Activity: 40.7% Daily Activity: 40.7% Daily Activity: 40.7%
Default

check all ur vaccume lines and hoses to verify there connected properly. It could just be a leak in ur system somewhere. Hmm not sure i know there use to be a site that had all the codes and what could potentially cause them but i cant find it now. Ill keep digging. Might try to go to google and type in ur fault code along with b6 audi. if u want heres how to do a boost leak test. http://www.a4mods.com/index.php?page...tml&category=5
__________________

Last edited by pa4ul; 05-28-2010 at 06:45 PM.
  #9  
Old 05-29-2010, 12:43 PM
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Huntington, NY
Posts: 34
Default pics

there is a black hose by the intake thats wrapped with some kind of tape


another is outlined wit tin foil?
Attached Images
File Type: jpg IMG00068-20100529-1126.jpg (92.7 KB, 14 views)
File Type: jpg IMG00070-20100529-1128.jpg (91.1 KB, 10 views)
  #10  
Old 06-01-2010, 01:29 PM
pa4ul's Avatar
4th Gear

 
Join Date: May 2007
Location: texas
Posts: 3,408
nufan20013
Points: 7,143, Level: 55
Points: 7,143, Level: 55 Points: 7,143, Level: 55 Points: 7,143, Level: 55
Level up: 97%, 7 Points needed
Level up: 97% Level up: 97% Level up: 97%
Daily Activity: 40.7%
Daily Activity: 40.7% Daily Activity: 40.7% Daily Activity: 40.7%
Default

here are the vaccume lines that u need to check. http://www.audizine.com/forum/showth...simplification
__________________
Old 06-01-2010, 01:29 PM
 
 
 
Reply


Tags
0299, 2003, a4, apr, audi, b6, code, diverter, fixed, hyperboost, intake, p0299, po299, trouble, valve


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 04:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Internet Brands, Inc.
Emails Backup