AudiForums.com

Go Back   AudiForums.com > Audi Models > Audi A4 > B6 Models
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos FAQ Members Parts Search Today's Posts Mark Forums Read ExperienceGarageUsed CarsVendors TSBs
Search
Welcome to AudiForums.com

B6 Models Please discuss all 2002 - 2005 B6 A4 topics here...

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-14-2009, 12:49 PM
1st Gear

 
Join Date: May 2009
Location: USA, UK, AK
Posts: 12
Default Limp mode? PRNDS backlight on........what coudl be the problem

hows it going, i need some help. when start my car and its in park the dash shows that its in park but when i put the car in D or Tip the PRNDS all come on with back light. however when i shut the car off and select P its fine, N its fine and S its fine. i can drive all day in S and itll be fine but as soon as i switch to D PRNDS comes on and than it stay on even if i put it in S. its clears when i restart the car and drive in S.

is it in limp mode? maybe something unplugged.


any advise on how i can fix this problem. fault code is

18161 - Tiptronic Switch (F189): Implausible Signal
P1753 - 003 - Mechanical Failure
  #2  
Old 08-14-2009, 09:31 PM
Dan1969's Avatar
3rd Gear

 
Join Date: May 2009
Location: South Korea
Posts: 1,682
Points: 3,041, Level: 33
Points: 3,041, Level: 33 Points: 3,041, Level: 33 Points: 3,041, Level: 33
Level up: 94%, 9 Points needed
Level up: 94% Level up: 94% Level up: 94%
Daily Activity: 26.1%
Daily Activity: 26.1% Daily Activity: 26.1% Daily Activity: 26.1%
Default

I don't know if this helps in anyway: http://74.125.153.132/search?q=cache...&hl=en&ct=clnk
__________________
A4 '04 3.0Q K&N Air Filter, RNS-E Nav unit, RS4 Pedal caps, RS4 shift ****, Audi Base carrier bars (for that euro look); and I [heart] your mom !!
  #3  
Old 08-15-2009, 05:04 PM
1st Gear
 
Join Date: May 2009
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by princeking View Post
hows it going, i need some help. when start my car and its in park the dash shows that its in park but when i put the car in D or Tip the PRNDS all come on with back light. however when i shut the car off and select P its fine, N its fine and S its fine. i can drive all day in S and itll be fine but as soon as i switch to D PRNDS comes on and than it stay on even if i put it in S. its clears when i restart the car and drive in S.

is it in limp mode? maybe something unplugged.


any advise on how i can fix this problem. fault code is

18161 - Tiptronic Switch (F189): Implausible Signal
P1753 - 003 - Mechanical Failure

You are not alone. I have this EXACT same code right now. If I find out any information I will let you know.
__________________
2002 AUDI A4 1.8T Quattro Tiptronic
Revo ECU Reflash
  #4  
Old 08-16-2009, 07:00 PM
1st Gear

 
Join Date: May 2009
Location: USA, UK, AK
Posts: 12
Default

it helps i understand now what it could be, now i need to figure out where do start? the gear shifter the tranny or the engine..?
Old 08-16-2009, 07:00 PM
 
 
 
Reply


Tags
18161, 18t, 30, a4, a6, audi, b6, codes, engine, f189, limp, location, mode, privit, prnds, tiptronic


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 03:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.
Internet Brands, Inc.
Emails Backup