P0171 System Too Lean (bank 1) - AudiForums.com
AudiForums.com

Go Back   AudiForums.com > Audi Models > Audi A4 > B6 Models
Search

B6 Models Please discuss all 2002 - 2005 B6 A4 topics here...



Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-06-2012, 11:29 PM
BesI's Avatar
1st Gear
 
Join Date: Nov 2010
Location: dIrTy SoUth
Posts: 107
Default P0171 System Too Lean (bank 1)

While driving today i get a cel so i stoped at the autozone to scan it and see what up with that so i get P0171 System Too Lean (bank 1) car runs fine no problems. I checked tho hose to see any crack but i dont see anything. Any advise where should i start? also i did do research on this.
__________________
A4 B6 Quattro Black
A4 B6 CVT Silver

Next: Timing Belt done both cars.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2012, 11:47 PM
ImTheDevil's Avatar
Administrator

 
Join Date: Jul 2006
Location: Binghamton, NY
Posts: 11,563
Send a message via Yahoo to ImTheDevil
Default

Most likely a MAF, primary O2 sensor, or vacuum leak issue.
__________________


ImTheDevil / 2003 540i MSport (not stock) / 1999 A4 30vqm (not stock) / 2004 Honda Odyssey EX-L (stock)
Reply With Quote
  #3  
Old 05-07-2012, 01:43 PM
BesI's Avatar
1st Gear
 
Join Date: Nov 2010
Location: dIrTy SoUth
Posts: 107
Default

Quote:
Originally Posted by ImTheDevil View Post
Most likely a MAF, primary O2 sensor, or vacuum leak issue.
when its MAF or O2 sensor it does not show which one is it?
I did check it again reset the Cel Light but still came up.
__________________
A4 B6 Quattro Black
A4 B6 CVT Silver

Next: Timing Belt done both cars.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2012, 02:02 AM
1st Gear
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 31
Default

I'm having the exact same issue on my 02 1.8tqm. Runs fine, new PCV, new fuel filter. No detectable vac leaks and no change when I disconnected the MAF and took it for a run.
It idles flawlessly and doesn't seem to be down any power at all.
I'm lost.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2012, 10:39 AM
Emilgevor's Avatar
2nd Gear

 
Join Date: Jul 2008
Location: Ithaca, New York
Posts: 1,061
Default

you can welcome another P0171 member here.
had 2 codes so I replaced PRV and now only P0171 is left. I have no boost gauge yet so cant see if its vac or maf or o2
car seem to run ok for now but I feel that its somewhat underpowered and gas milage could be better.
__________________
05 A4 Stg I Avant - APR Stg I / Krauto DV / Krauto LED Interior / Krauto 6k HID Low & Fog / 35% Tint / 19x8.5 Flashpoint Wheels / B6S4 345mm Front Brake Upgrade
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2012, 11:58 AM
pa4ul's Avatar
4th Gear

 
Join Date: May 2007
Posts: 3,413
Default

have u looked at the check valves. Alot of times those get corrided letting out interminting leaks. I think there is 5 or 6 on the 1.8 Should be a diagram floating around this site.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-08-2012, 12:10 PM
Emilgevor's Avatar
2nd Gear

 
Join Date: Jul 2008
Location: Ithaca, New York
Posts: 1,061
Default

i glanced around and found nothing corroded. My engine is pretty clean to be honest for 60k
__________________
05 A4 Stg I Avant - APR Stg I / Krauto DV / Krauto LED Interior / Krauto 6k HID Low & Fog / 35% Tint / 19x8.5 Flashpoint Wheels / B6S4 345mm Front Brake Upgrade
Reply With Quote
  #8  
Old 08-20-2012, 06:52 PM
1st Gear
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 5
Default

you ever figure out what it was? I'm having the same issue
Reply With Quote
  #9  
Old 08-20-2012, 08:50 PM
BesI's Avatar
1st Gear
 
Join Date: Nov 2010
Location: dIrTy SoUth
Posts: 107
Default

Yes i did, i was getting air in the system from the maf, my intake silicone had pop out which was causing the problem. i did a vacuum test and found air coming in.
Do check all your vacuum lines vic_13 just to make sure is not that and then check maf and o2 sensor
__________________
A4 B6 Quattro Black
A4 B6 CVT Silver

Next: Timing Belt done both cars.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-27-2012, 03:02 AM
1st Gear
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 5
Default

how would one go about doing a vacuum check
Reply With Quote
 
 
 
Reply


Tags
1, a4, audi, b6, bank, code, driving, fix, lean, located, p0171, p0171system, pa, po171, system


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0171 P0174 System too lean(Bank 1 and 2) Gordon Gekko Audi A8 0 05-29-2013 11:50 PM
system too lean (bank 1) p0171 boostin_A4 General Tech 1 02-24-2010 02:17 PM
P0171 System Too Lean Bank 1 2003 a4 1.8t MatDHan General Tech 5 12-14-2008 09:36 AM
P0171 System Too Lean (Bank 1) code Tsumik Audi A4 5 09-19-2007 11:22 PM
P0171"System Lean; Bank 1" 01A4T Audi A4 8 11-30-2006 02:01 AM

 
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -4. The time now is 10:08 AM.

Internet Brands, Inc.
Emails Backup