Go Back  AudiForums.com > Audi Models > All Other Audi Models
 93 100CS - My first Audi - Oil Leak & Cruise Control & Dash Lighting >

93 100CS - My first Audi - Oil Leak & Cruise Control & Dash Lighting

93 100CS - My first Audi - Oil Leak & Cruise Control & Dash Lighting

  #1  
Old 04-26-2007, 12:31 PM
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Posts: 1
Default 93 100CS - My first Audi - Oil Leak & Cruise Control & Dash Lighting

I just picked up this 93 100CS Quattro Wagon, with 150K. The cruise control doesn't work. I saw someone else say that theirs went out also, but they didn't mention how they fixed it. It is usually an inexpensive switch? Or possibly something else?

It also seems I have a pretty good oil leak. Might be the rear main. All I can see right now, before getting it up on a rack, is that it is leaking from the vacinity of the back of the oil pan, where it marries with the tranny. Has this happened to anyone else? Any tips on the repair?

Also, the backlit dash lighting is extremely faint. Is there any kind of adjustment to brighten it up? I couldn't find one in the manual. Most cars I have owned DO have a **** to brighten ot lessen the gauge lighing, but couldn't find one on this car.

Thanks!!
 
  #2  
Old 04-27-2007, 11:41 AM
1st Gear
Join Date: Aug 2005
Location:
Posts: 83
Default RE: 93 100CS - My first Audi - Oil Leak & Cruise Control & Dash Lighting

I have a '95 B4 Quattro, and the rear main seal is known to be a leaking point for oil. I had it replaced when the engine was rebuilt. This is around the time that you might want to start to thinking about getting the engine "refreshed" in this way. There should be a dimmer **** on the instrument cluster.
 
  #3  
Old 05-04-2007, 01:59 PM
Join Date: Aug 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,561
Default RE: 93 100CS - My first Audi - Oil Leak & Cruise Control & Dash Lighting

I had an oil leak, large one, was coming from the preasure switch sender.

My cruise also out for some reason, I think I have a leak in a hose somehwere.

My lights in the cluster when out. So I bought a pack of 10 bulbs 1.6W I think, and painted them red, and soldered them in. That was my solution to that.
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 93 100CS - My first Audi - Oil Leak & Cruise Control & Dash Lighting


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.