Go Back  AudiForums.com > Audi Tech > Electronics
Q7 Parking assist - no power to sensors >

Q7 Parking assist - no power to sensors

Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification. let's hear about it here.

Q7 Parking assist - no power to sensors

  #1  
Old 10-21-2016, 11:09 AM
dcdoug's Avatar
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Location: Maryland
Posts: 9
Default Q7 Parking assist - no power to sensors

I have a 2008 Q7 with the following error code:

76-Park Assist
01549 Active/static
Supply voltage for park assist sensor - Open circuit/short circuit to ground

I know this is a known issue and have spent some time researching the issue, but need some help.

The back up camera works fine and I get the initial problem beeping as the parking assist is turned on, but nothing after that.

I have listened at every sensor in both the front and rear with the parking assist activated and none of them are clicking. So it seems that none of them are getting power. I have checked all the fuses and they are all good.

I need some more guidance on where to go from here.

As a side note, that may be relevant, this is my wife's car and I think it was going on for a month or so before she told me about it. Around that time of a month ago, it was at the dealer to have the sunroof drainage line repaired which had let water drip onto and kill the MMI control module (I know this is also common and really should have been a recall, but I digress).

I mention the above as the parking assist was working fine before the car went to the dealer. Is there something simple that they just failed to reconnect. Too much time has now gone by for the dealer to just fix this and taking it in is a big PITA anyway.

Anyway, where should I go from here to find the source of the sensor power issue?

Thanks!
 
  #2  
Old 10-25-2016, 01:21 PM
dcdoug's Avatar
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Location: Maryland
Posts: 9
Default

Thoughts anyone?
 
  #3  
Old 10-28-2016, 02:17 PM
dcdoug's Avatar
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Location: Maryland
Posts: 9
Default

Is this a better topic to post in the Tech forum rather than Electronics?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
cookie0310
Audi Q7
0
03-07-2015 04:56 PM
drwoods
Audi A8
1
02-27-2011 04:59 PM
trickyniki02
B5 Models
2
03-26-2010 10:10 AM
Teutonic2.7T
Audi A6
13
12-22-2009 05:28 PM
Dougie1970
Audi A6
2
03-07-2006 03:05 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Q7 Parking assist - no power to sensors


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.