Go Back  AudiForums.com > Audi Tech > General Tech
'03 a4 3.0l quattro - error codes p0501 & p0741...are these related? >

'03 a4 3.0l quattro - error codes p0501 & p0741...are these related?

General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

'03 a4 3.0l quattro - error codes p0501 & p0741...are these related?

  #1  
Old 08-01-2018, 01:16 AM
William Barnhart's Avatar
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Aug 2018
Location: West Virginia
Posts: 1
Default '03 a4 3.0l quattro - error codes p0501 & p0741...are these related?

Hi guys. I'm still new to the Audi scene and I've been trying to figure out how to narrow down my issue. I'm getting the P0501 - Vehicle Speed Sensor "A" Range/Performance, P0741 - Torque Converter Clutch Circuit Performance or Stuck Off...My ABS and "Triangle !" lights are on. I was wondering if these might be related. The issues I'm having are that my speedometer is not working, however it's still clocking mileage and all other gauges are working, but it will also not shift into overdrive. I have the 3.0L and I am having trouble finding specifics on whether my car has the crank speed sensor, transmission speed sensor, or if it's just one of my ABS sensors that are bad. Any help with this would be much appreciated! THANKS IN ADVANCE!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
javalone
Audi A6
0
09-29-2011 08:59 PM
bonestock3
B5 Models
1
11-24-2010 12:36 PM
djc225
General Tech
1
03-21-2007 08:32 PM
djc225
Audi A4
2
03-21-2007 03:06 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: '03 a4 3.0l quattro - error codes p0501 & p0741...are these related?


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.