General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

Help! 2010 A5 Quattro

  #1  
Old 06-15-2018, 08:29 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
Default Help! 2010 A5 Quattro

I just bought a 2010 Audi A5 Quattro, automatic. Within 24hrs of purchasing it, the check engine light has come on. The car will stall, mainly at low rpms. I took the car to my friend & he scanned it. It is saying that it is under boost. What could it be!? We have replaced the cam sensor so far. The previous owner just replaced the timing chain a couple weeks ago.
 
  #2  
Old 06-15-2018, 02:17 PM
1st Gear
Join Date: Dec 2003
Location:
Posts: 12
Default

Does the previous owner have the paperwork for the timing chain? Maybe you can bring it back to the repair shop to have them look over their work.

Does the car idle fine?

My first guess would be vacuum leaks somewhere
 
  #3  
Old 06-15-2018, 04:07 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
Default

I have the receipt from where it was done. We bought the car from a dealer, & itís about 3 hours from where we live. I donít think the car would even make it back there. The car will sit & idle but if you are driving it, and coming down in speed, it will just shut off. It seems to do well with acceleration! Thank you for any input you have
 
  #4  
Old 06-18-2018, 11:17 AM
1st Gear
Join Date: Dec 2003
Location:
Posts: 12
Default

That is very sheisty if the CEL came on within 24 hours of purchasing. Did you purchase it from the dealership or from the person? Did you purchase it as-is? Maybe/hopefully you have some way to get out from under the car...

How does it feel when it idles?

Do you have another dealership nearby with a similar car that you could test drive to see if your car is idling normal, relative to another Audi with the same engine?

The cam sensor is what most of the Audi techs like to replace first, so that was a good idea.

Go over all the vacuum lines to see if you see anything loose. I am sorry I cannot redirect you to a diagram, but hopefully someone more senior can chime in here.

If your car is throwing an underboost CEL. Was it the P0299 or something else?
Do a google search for the actual scan code... that is the best way to attack this problem.
 
  #5  
Old 08-24-2018, 08:08 PM
SoCal Crew Member
Join Date: Nov 2006
Location: SoCal/ Norcal
Posts: 2,317
Default

It's the Turbo charger assembly.... it's the waste gate rod worn and creating an air leak actually but the whole assembly will need to be replaced. Pretty messed up that someone just cleared codes and said here yah go. Lets hunt them down!!!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Spieldawg
West
9
02-22-2010 02:47 AM
Spieldawg
Audi A4
0
02-10-2010 07:34 PM
Spieldawg
Off Topic
0
02-10-2010 04:02 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help! 2010 A5 Quattro


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.