I need some help

  #1  
Old 07-07-2006, 02:00 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Apr 2006
Location:
Posts: 19
Default I need some help

I need some help. I have an Audi 5000s 2.3l engine code NF. Well, I just recently replaced two temperature sensors, the 2 pin and the 3 pin( wich use to be a 4 pin) sensor. Those two sensors did help out a little bit replaceing them. But I thought it would solve my problem. It didn't solve it completely. I still have the problem of wich I can get the engine to start when its cold. But it wont idle. If it goes down to an idle, it dies. You would have to keep the gas pedal pressed down slightly to keep it up in rpms. It stay running above 1000 rpms when gas pedal is slightly pressed. Well, once it dies, it cant be restarted. It just cranks over and it doesn't start. But once I remove the connector to the two pin sensor it will start. But I then also will have to keep the gas pedal pressed down slight, but then it also runs like crap. Then, after I shut the engine off, and reconect the sensor. The egine could be restarted and runs. Then if it stalls, I have to redo the whole procces over again. Also another thing is that I have to replace the oxygen sensor now too. Does anyone have any ideas what could be wrong with the car? Just wondering if anyone could help. Thanks in advance.
 
  #2  
Old 07-11-2006, 12:49 AM
2nd Gear
Join Date: Mar 2004
Location: Swamplands of NJ
Posts: 761
Default RE: I need some help

Given the age check for vacuum leaks, timing, idle stabilizing valve (ISV), system fuel pressure, idle micro switch, leaking injectors, etc. On 5K models check the differential pressure regulator current. Did this just happen all of sudden or did you inherit somebody’s problem?
 
  #3  
Old 07-14-2006, 04:46 PM
2nd Gear
Join Date: Mar 2006
Location: Black Mountain, NC
Posts: 852
Default RE: I need some help

relpace the one pin/head temp sensors too and check the operation of the idle stabilizer valve mesure the voltages rasistances and such refer to the bently manual or look here http://www.sjmautotechnik.com/troubl...ing/ficis.html
 
  #4  
Old 07-14-2006, 05:05 PM
Join Date: Nov 2005
Location:
Posts: 12,826
Default RE: I need some help

replace the 4 pin sensor
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.