Audi A6 The mid-sized Audi A6 model offers more room to the driver and passengers over the A4 line.

A6 - no blower

  #1  
Old 01-13-2012, 02:19 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Default A6 - no blower

Hi
2003 a6 no blower hot or cold ,,,got diagnostic code ;
code 40 Feedback value, cold end-stop, Footwell/Defroster Flap Motor Potentiometer (G114)

anyone know what the problem is or if its a big job???

many thanks
phil
 
  #2  
Old 01-13-2012, 02:28 PM
AudiForums WilkommenVagen Direktor
Join Date: Jan 2010
Location: Western MD USA
Posts: 2,955
Default

If your set-up is the same as mine (and I'm pretty sure it is) the blower is behind the glove box. Pretty easy to get at after removing aforementioned glove box. Not sure about the "Footwell/Defroster Flap Motor Potentiometer (G114)". My first step would be checking the fuse pane and making sure all looks good with the climate control fuses. then I would move on to checking the rest of the system.

good luck. keep us updated
 
  #3  
Old 01-14-2012, 06:24 PM
Jackmup's Avatar
2nd Gear
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 1,227
Default

do you hear the motor running and no air or no blower no air?

Just wondering if a flap is stuck closed
did you try redirecting the air?

If no blower pull it first and check the feed wire for power.
Don't know what the wire looks like on an Audi but it is usually just 2 wires coming from the resistor or probably the climate control on these.

Let us know what you find. What a crappy time to loose heat!
 
  #4  
Old 01-14-2012, 06:51 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Default

hi all
thanks for esponses but not really helping,,,,,,,,,,,,
no air coming from blowers at all , neither hot or cold ,thought it was pollen filters blocked but not so technically minded ,,,even the diagnostic codes confuse me,,,,
as far as the time of year i had to light a tea-light incar this morning to defrost ice of inner windscreen,,,,i need an idiots guide to find what is wrong with the dam thing,,,,,,,


thanks ,,i hope

phil
 
  #5  
Old 01-14-2012, 07:12 PM
Jackmup's Avatar
2nd Gear
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 1,227
Default

you need to remove the glove box and pull the blower motor out and test it.

sounds like your blower motor died

was it squeaking or anything?

did you check your fuses??????????? check them before anything
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rocketva
Nitrous, Super Chargers, & Turbos
1
05-17-2013 04:41 PM
docvern
General Tech
0
01-13-2012 02:17 PM
magicfan
Audi A6
2
02-05-2008 01:10 PM
jimUK_2
Audi A6
2
02-11-2007 03:14 AM
tenaciousd
All Other Audi Models
7
02-01-2007 10:44 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: A6 - no blower


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.