B5 Models Please discuss all 1996 - 2001 B5 A4 topics here...

Charging Issue

  #11  
Old 03-27-2013, 01:08 AM
1st Gear
Join Date: Feb 2013
Location: North Jersey
Posts: 53
Default

One thing at a time. As long as your working on what the car says the problem is, your going in the right direction. My girlfriends b6 would start and run momentarily and then stall, but was fine if you feathered the gas a bit on start. Had no CEL so I had to just use process of elimination. Motor needs air/fuel/spark to run so that's where I started, ended up being the fuel filter that was causing the issue.
 
  #12  
Old 04-04-2013, 05:51 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jul 2009
Posts: 108
Default

Finally got my car back. It was the alternator after all. Here in Jacksonville, the mechanics avoid conventional wisdom and go strictly with the codes. It starts and runs but it's misfiring on all cylinders for the call out.

It's been doing this for years and I finally decided to call Speed Tuning (got my car chipped a couple of years back in a group buy). I told them about the misfiring and informed them that I had a high flow cat put in as well. Apparently, because of the cat my O2 sensor is identifying to much air which is messing up the fuel/air ratio. He said I need to mail my ECU back to the company and have them update the software killing the rear O2 sensor.

Has anyone done this? Also, is there anyone in the northern Florida region that can do this? I really don't feel like shelling out another $175 and 2 extra days of my car being out of commission if there are other options.

KDaviou, thanks for all of your help so far.
 
  #13  
Old 11-23-2014, 04:24 PM
1st Gear
Join Date: Nov 2014
Location: aberdeen scotland
Posts: 2
Default eletrical power surges

hi guys
new to this site im in need of some advice
i own a 2002 a8L 4.2
the problem i have is my alternator is putting out 19 volt
instead of 14.4
i have changed the regulator on the alternator but still the same
i find that if i rev the engine
the interior lights glow brighter than norm
also it blows my headlight bulbs if the lights are on
the sat/nav /stereo also glow brighter
the car also goes into limp mode
please help a frustrated audi fanatic
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Peter Griffin
General Tech
0
04-10-2010 09:01 PM
ripo
Classic Audi
0
12-12-2008 06:49 PM
FreeAudi
General Tech
2
10-01-2008 02:48 AM
audi_tt_4u
General Tech
0
08-28-2008 09:35 PM
cozmor
All Other Audi Models
3
08-29-2007 01:20 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Charging Issue


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.