Car not starting up once warm....

  #1  
Old 04-06-2005, 02:54 PM
Thread Starter
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default Car not starting up once warm....

I have a 93 90 cs and its been giving me trouble starting. After sitting for 12+ hours it will crank and run fine but once its warmed up and i shut it off it wont crank back up untill its sat for another 12+ hours. its getting fuel and spark because it will turnover but not actually crank up and run. Someone mentioned it could be the camshaft position sensor. Any help with this?
 
  #2  
Old 04-06-2005, 03:04 PM
3rd Gear
Join Date: May 2003
Location: United States
Posts: 2,659
Default RE: Car not starting up once warm....

Welcome to Audi Forums kimmei!

Since you're new... check out the START HERE! (click this link) link to get a rundown of the lingo/vocab here at audiforums.

Then be sure to search the archives when you have a question. Chances are the question has been asked before (probably several times) and the archives will have plenty of information to answer your question. If you still need answers, please feel free to ask questions.

Don't feel intimidated; we are all a bunch of pretty cool guys (and gals). Feel free to post advice, comments, ideas, suggestions, and even pics.
================================================== ==========================================
Interesting problem.
There could be several issues at hand.
Timing belt.
Cam sensor.
Plugs.
Injectors.
What's the maintenance history to this date?
 
  #3  
Old 04-06-2005, 03:09 PM
Thread Starter
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default RE: Car not starting up once warm....

Well lets since ive had the car which i got it july 2003 ive replced to water pump the timing belt twice the idle air control valve both cv axles and a radiator hose.
 
  #4  
Old 04-06-2005, 03:16 PM
3rd Gear
Join Date: May 2003
Location: United States
Posts: 2,659
Default RE: Car not starting up once warm....

Sounds like its within the fuel system. The fuel/air mixture is too rich maybe.
 
  #5  
Old 04-06-2005, 03:17 PM
Thread Starter
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default RE: Car not starting up once warm....

Do you have any advice on how could find out?
 
  #6  
Old 04-06-2005, 03:45 PM
3rd Gear
Join Date: May 2003
Location: United States
Posts: 2,659
Default RE: Car not starting up once warm....

Not me, sorry. I'm not too familiar with your model.

If you still want to go the route of net chat to discover help, then consider audi-sport.net for an answer. The majority of the members there are located in England, but they have a deeper knowledge that includes early models. They have a "Misc. Audi Forum" that is fairly active (the latest post is dated April 4).

Here's the link:
audi-sport.net

Another obvious choice is to try AW:

90-80-Coupe quattro-Cabriolet Forum

Of course both require you to register.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
tcris3
B6 Models
0
08-02-2014 11:24 PM
ace123
Audi A6
0
05-05-2012 09:26 AM
adolin22
Audi A6
1
03-25-2012 10:48 PM
handy andy
Audi A6
1
12-29-2007 06:51 PM
handy andy
Audi A6
2
11-12-2007 07:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Car not starting up once warm....


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.