Go Back  AudiForums.com > Audi Models > Audi A6
 do you have to change lower control arms if you change upper? >

do you have to change lower control arms if you change upper?

Audi A6 The mid-sized Audi A6 model offers more room to the driver and passengers over the A4 line.

do you have to change lower control arms if you change upper?

  #1  
Old 06-24-2008, 11:51 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Posts: 143
Default do you have to change lower control arms if you change upper?

2000 a6 4.2.

can you change the upper control arms (on one side) and not change the lower and be ok? my local mech. says that just my right front upper control arms are bad but i was told once that you have to change all four (meaning 2 upper and 2 lower).
 
  #2  
Old 06-25-2008, 02:12 AM
1st Gear
Join Date: Mar 2008
Posts: 62
Default RE: do you have to change lower control arms if you change upper?

I don't see y you would have to change them if they are not bad. It wouldn't make a difference. Are the bushings bad?
 
  #3  
Old 06-25-2008, 07:35 AM
2nd Gear
Join Date: Jul 2007
Location: Goodrich, Michigan
Posts: 1,430
Default RE: do you have to change lower control arms if you change upper?

True, you don't have to change all of them at once. If you are paying for the work, you should minimize the expense. Put, you will have to go back sometime in the future. If you are buying your parts from the mechanic at mechanic's rates, you probably REALLY want to only replace those that have gone bad.

Since I do my own work, I am going to replace them all just to be done with it.

Bob
 
  #4  
Old 06-26-2008, 05:33 PM
1st Gear
Join Date: Dec 2005
Posts: 474
Default RE: do you have to change lower control arms if you change upper?


You certainly do not have to, but in my experience, when one starts to fail, another one will be right behind it! Plus if you buy a complete kit, it will save you money!

OOOO
 
  #5  
Old 06-27-2008, 01:52 AM
2nd Gear
Join Date: Jun 2007
Location: Orange County/Newport Beach, CA
Posts: 733
Default RE: do you have to change lower control arms if you change upper?

surely he just wants to sell you everything you can use (that's his job in a way) but it also is not a bad idea
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
RicksAUdi4.2
Audi A6
0
09-30-2014 07:49 PM
jdahlen24
DIY - Do It Yourself
0
08-25-2011 03:05 PM
rplets15
B5 Models
1
08-07-2011 05:20 PM
b0coat01
Wheels/Brakes/Suspension
1
10-20-2010 09:43 AM
Jackmup
Audi A6
4
04-03-2009 12:09 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: do you have to change lower control arms if you change upper?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.