Audi A8 This full sized Audi A8 sedan offers interior luxury and spaciousness comparable to any car in the full sized luxury sedan class

Power problem

  #1  
Old 02-22-2011, 12:03 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Mar 2007
Posts: 18
Default Power problem

Hi, having problem here, hoping to get some help.
Driving car one day after new keys were cut and programmed at Audi for my 2001 A8, all of a sudden alternator light came on, then slowly ABS, Airbag, battery and all the lights came on, wipers were SOOOO slow and car started slowly dying on me, got a boost and started fine ran for a couple of minutes, then started putting and then died and wouldnt stay on, turned on but off couple of seconds. Towed it home did a vag-com and got this:

17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S2: Open Circuit
P1118 - 35-00 - -
17522 - Oxygen (Lambda) Sensor: B1 S2: Internal Resistance too High
P1114 - 35-10 - - - Intermittent
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-10 - - - Intermittent
16946 - System Voltage Too Low
P0562 - 35-10 - - - Intermittent
18010 - Power Supply Terminal 30: Voltage too Low
P1602 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: 0010 0000

-------------------------------------------------------------------------------
Address 02: Auto Trans
Controller: 4D0 927 156 DF
Component: AG5 01L 4.2l5V USA 0507
Coding: 00012
Shop #: WSC 01117
1 Fault Found:
18158 - Supply Voltage too Low
P1750 - 35-10 - - - Intermittent

-------------------------------------------------------------------------------
Address 03: ABS Brakes
Controller: 4D0 907 389 E
Component: ABS/ESP allrad D46
Coding: 08397
Shop #: WSC 01117
2 Faults Found:
00532 - Supply Voltage B+
35-10 - - - Intermittent
00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal too Low - Intermittent

Hoping something related to Voltage Regulator changed that and still the same, new battery and still not staying on, car turns on, runs nicely for 5 seconds then dies, try another time turns on, putts then dies as well...I checked these error codes on WIKI and conflicted if it is needing an ALternator replacement? Or cables, contacts, or is it immobolizer problem related to the new key change?
Please help...again car ran fine for 2 days after new key change then alternator light came on....help would be really appreciated....\\thanks yall
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
tft003
Audi A4
6
10-29-2007 08:03 PM
Knock
General Tech
0
10-11-2007 12:51 AM
ricker
Computer & Fuel Systems
1
08-26-2007 02:37 PM
jrward
Audi A4
0
02-14-2007 02:19 AM
4209kevin
Audi A6
1
02-20-2006 06:09 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Power problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.