Go Back  AudiForums.com > Audi Tech > Computer & Fuel Systems
 Need Help!! scanner "linking error" what do I do??? >

Need Help!! scanner "linking error" what do I do???

Computer & Fuel Systems Talk about the computer, fuel systems and delivery, customization and more.

Need Help!! scanner "linking error" what do I do???

  #1  
Old 03-09-2008, 10:41 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2007
Location:
Posts: 43
Default Need Help!! scanner "linking error" what do I do???

I have a 2001 A4 Quattro. The car was running just fine yesterday and all of a sudden the CEL came on...... I previously purchased a vag can scanner to aid me in removing any unnecessary CELS. The problem is..... when I try connecting to the obd2 port thr scanner lights up and stays on but when trying to do a scan after a few seconds the words "linking Error"keep coming up. removed the battery terminal to reset the CEL and it worked but for some odd reason the scanner still comes with the "LInking Error"!!!! Anyone know what it may be?? please let me know
 
  #2  
Old 04-13-2008, 07:51 PM
2nd Gear
Join Date: Feb 2008
Location: Winnetka, CA
Posts: 591
Default RE: Need Help!! scanner "linking error" what do I do???

You probably have not configured the software to connect to the proper serial port on your laptop.
You need to go to your Device Manager in Windows and see which port is used (COM1, COM2, COM3, etc... after you installed the USB to Serial driver), then match this in the VAG-COM software and test the connection.
 
  #3  
Old 04-15-2008, 11:16 AM
1st Gear
Join Date: Apr 2007
Location: San Luis Obispo CA
Posts: 419
Default RE: Need Help!! scanner "linking error" what do I do???

when i got link error my car wasnt recognizing my ECU and neither was vag or the OBD II. i had to get a new ecu... mine got wet. everything looked fine. but link error came up as soon as the car stopped starting. your car running ok?!
 
  #4  
Old 11-14-2013, 09:30 AM
4RingBling's Avatar
1st Gear
Join Date: Oct 2013
Location: Cordova TN
Posts: 26
Default

i have the same issue with my car. it will run fine then all the sudden won't hit 10psi any more. Then after a while it throws a CEL but i can't scan it do to the linking error. WTF!!!!!!!!!
 
  #5  
Old 12-11-2013, 08:18 PM
ilikeobd2's Avatar
1st Gear
Join Date: Sep 2013
Posts: 5
Default

perhaps the driver is wrong,so read error,what's more,you can find help on our website.

vvdifactory Team
 
  #6  
Old 12-18-2013, 10:03 AM
octeobd2's Avatar
1st Gear
Join Date: Oct 2013
Location: new york
Posts: 9
Default

may be Software is not configured to connect to your laptop's serial port。
We provide software and test cable connection at greebid
 
  #7  
Old 09-20-2014, 07:37 PM
greenmtrider's Avatar
1st Gear
Join Date: Sep 2013
Posts: 131
Default

Just had the same trouble with my 08 a4 so a purchased another OBD2 scanner. Now I am able to get my codes and clear all.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
dcarlson01
B5 Models
11
06-10-2016 08:45 PM
4RingBling
General Tech
0
11-09-2013 12:16 PM
A8 LOOONG
Electronics
0
02-09-2011 02:48 PM
george3.3
B5 Models
0
02-13-2009 09:14 PM
ilovelagar
B6 Models
2
10-22-2008 12:37 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Need Help!! scanner "linking error" what do I do???


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.