Computer & Fuel Systems Talk about the computer, fuel systems and delivery, customization and more.

Oil pressure problem

  #1  
Old 10-05-2015, 03:27 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Default Oil pressure problem

I may have posted this before in the wrong forum:
My 2003 Audi 4 Quattro's Display shows the [COLOR=blue !important][COLOR=blue !important]Oil[/COLOR][/COLOR] Light and asks to check oil level. The oil level was checked and it's OK. The weird thing is that the digital clock is all screwed up and keeps showing different times -- and can't be adjusted. Does this sound like it might be a sensor problem vs. a real oil [COLOR=blue !important][COLOR=blue !important]pressure[/COLOR][/COLOR] problem? Thanks for any help on this? My mechanic is 12 miles away; what do you think about driving the car 12 miles with this issue. Thanks to all who can help with this.
 
  #2  
Old 10-05-2015, 05:34 PM
1st Gear
Join Date: Sep 2015
Posts: 9
Default

Oil Pressure Sensor more then likely. pretty common. cheap and easy fix.
 
  #3  
Old 10-05-2015, 06:15 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Default

Thanks, Majesky -- appreciate your help
 
  #4  
Old 10-05-2015, 06:17 PM
1st Gear
Join Date: Sep 2015
Posts: 9
Default

does the clock change every time you turn the vehicle off and then on or does it change randomly whenever it wants?
 
  #5  
Old 10-05-2015, 06:27 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Default

Exactly right -- it doesn't seem to have a rhyme or reason for its display.
 
  #6  
Old 10-05-2015, 06:37 PM
1st Gear
Join Date: Sep 2015
Posts: 9
Default

well if it changes randomly while the vehicle is on or goes at the wrong pace its a wiring issue. if you it resets to 12am everytime the car is turned off and then on. then it could be a bad fuse.
 
  #7  
Old 10-05-2015, 07:30 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Default

Thanks again... could this also address the "oil-light" problem?
 
  #8  
Old 10-06-2015, 11:39 AM
1st Gear
Join Date: Sep 2015
Posts: 9
Default

Mmm I wouldn't think so. Because it wouldn't normally just make two things malfunction like that especially considering how far apart their function is to the over all car. faulty wiring with sensor lights would cause them all to not work or work speratically
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
pdxrado
Audi A4
0
01-28-2013 06:35 PM
Dallas09
B5 Models
2
08-30-2011 05:57 PM
kerNol
B6 Models
2
02-25-2009 09:53 PM
rustyleskiv
Audi A4
39
04-11-2006 01:15 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Oil pressure problem


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.