Interior What have you done to the inside of your ride? Customized it? Kept it super clean? Talk about it here.

Ambient Lights Issue.

  #1  
Old 10-05-2011, 03:00 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Posts: 16
Default Ambient Lights Issue.

Hi,

I have a weird problem.

My ambient lights are not working(sunroof switch,light switch,air vent regulators,lighter).
My radio,Center Console,windows switches lights are working but the ones listed above are not.

would someone know what could cause this?

Audi 2005 1.8T quattro 6spd manual

Other Info: They were not working at the begining and then they started to work by themselves and now again they stopped working :S .

Thanks
 

Last edited by ZeBui; 10-05-2011 at 03:03 PM.
  #2  
Old 10-05-2011, 05:44 PM
pa4ul's Avatar
4th Gear
Join Date: May 2007
Posts: 3,413
Default

i would say circuit board has probably come loose. you can get to it by following the instructions on a4mods on how to fix the sunroof. :: a4mods.com :: - The Premiere Audi A4 Modification Guide and Pictures Library Once u get the screws out and the panel out try to push on the black circuit board and see if it snaps. If so that should fix ur problem. Had this happen to me once. The lights would start to flicker every now and then but for the most part stayed off.
 
  #3  
Old 10-06-2011, 12:00 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Posts: 16
Default

Thanks, I'll try that and let you know ..
 
  #4  
Old 10-06-2011, 07:47 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Posts: 16
Default

Are u talking about the big Black circuit board or the one inside the sunroof switch?

Its not only the sunroof switch lights that dont work, its also the air Vent regulators lights, cup holder light, headlight switch light, center big light buttons lights, lighter, the 2 small ambient lights that illuminates the below... All of those not working.
Is that black circuit on the sealling the cause of all those? :s

Its pissing me off cause it started working by themselves and now it stopped again.
 
  #5  
Old 10-06-2011, 10:46 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Posts: 16
Default

So i just played with the big black circuit board( took it off & stick it back in). Now my whole interior lights(upper lights) not working.
Sunroof is functional tho, just the lights not working and when i lock the car it wont beep anymore.
 
  #6  
Old 10-11-2011, 04:29 PM
pa4ul's Avatar
4th Gear
Join Date: May 2007
Posts: 3,413
Default

now have u checked the fuse. Odds are u blew the fuse when u took apart the board and snapped it back in.
 
  #7  
Old 10-12-2011, 10:56 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Posts: 16
Default

Well, i checked the fuse, it doesn't look blown.
waiting for VAG COM to get shipped now .. hope that will help.
 
  #8  
Old 10-16-2011, 09:35 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Posts: 16
Default

I did the scan and i got this as faults

Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7

Address 46: Central Conv. Labels: 8E0-959-433-MAX.lbl
Part No: 8E0 959 433 BB
Component: Komfortgerát T7B 1612
Coding: 16232
Shop #: WSC 63351
VCID: 72E1FC6D1434

2 Faults Found:
01134 - Alarm Horn (H12)
29-00 - Short to Ground
00532 - Supply Voltage B+
37-00 - Faulty

Would like some suggestions..
thanks,
 
  #9  
Old 10-17-2011, 08:46 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Posts: 16
Default

Ok, all is good now my #38 fuse was blown, now that i changed it my alarm and interior lights are working.

But still some of my ambient lights not working, i've up. some photos:

Dome Unit buttons and the 2 ambient lights.


Rear ashtray buttons:


HeadLight Switch:


Small Drawer / Air Regualtors / Emergecy light / Cupholder


Some of them togheter so u can see what i am talking about:



Hm, that's weird, I need some suggetions pleasee..
 
  #10  
Old 10-18-2011, 11:03 AM
pa4ul's Avatar
4th Gear
Join Date: May 2007
Posts: 3,413
Default

Yea i was going to say ur fuse should be blown cuz when u pull that crap out it always seems to happen. now that is truly werid with the other lights. . Ive never seen that before. Did u rescan with ur vagcom? have u ever driven through high water or had alot of rain fall recently while ur car was outside. Only thing i could imagine would be ur central convience module might have gotten water on it or some sort of wiring short in the system though i would have no clue on all those lights being out at the same tiem but in different spots. Ill keep an eye out for a solution.
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Ambient Lights Issue.


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.