Go Back  AudiForums.com > Audi Models > Audi A4 > B5 Models
Codes, Codes, and more Codes...and no boost >

Codes, Codes, and more Codes...and no boost

B5 Models Please discuss all 1996 - 2001 B5 A4 topics here...

Codes, Codes, and more Codes...and no boost

  #41  
Old 08-22-2010, 03:24 PM
FASTER's Avatar
Tech Slut
Join Date: Jan 2006
Location: Jersey Shore
Posts: 3,150
Default

Originally Posted by joenelson7687 View Post
Just to clarify, I wasn't misfiring all the time...only a few select times and it would just go away.
Hmm, until I read this, I was going to say that your timing is def off probably from the tensioner being bad. But it would probably really misfire alot worse. Are you anywhere near NJ. I'd love to look at this myself.
 
  #42  
Old 08-22-2010, 03:26 PM
joenelson7687's Avatar
2nd Gear
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Baltimore, MD
Posts: 1,407
Default

I'm in texas right now. Ill be moving back to baltimore in bout 2 months...lol little long time to wait, but just so ya know
 
  #43  
Old 08-22-2010, 09:50 PM
joenelson7687's Avatar
2nd Gear
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Baltimore, MD
Posts: 1,407
Default

I drove around today and swapped the two coilpacks on 1 and 2 with 3 and 4 to see if the misfire code follows it. Can anybody make any sense of my car having boost now? Maybe unplugging the vvt and plugging it in had something to do with it, I dunno.
 
  #44  
Old 08-22-2010, 09:55 PM
onepoint8tee's Avatar
Site Moderator
Join Date: Sep 2005
Posts: 13,665
Default

So did the misfires follow from 1 and 2 to 3 and 4? My attention span is shot. Give me a day to think about this
 
  #45  
Old 08-22-2010, 10:09 PM
FASTER's Avatar
Tech Slut
Join Date: Jan 2006
Location: Jersey Shore
Posts: 3,150
Default

You must have a short or some kind of wiring problem... This doesnt make much sense. Hows the ground for the coilpacks?
 
  #46  
Old 08-23-2010, 01:26 AM
joenelson7687's Avatar
2nd Gear
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Baltimore, MD
Posts: 1,407
Default

I don't know if the codes have followed the packs. It misfired earlier but it wasn't long enough for even a pending code to be there. I checked the ground for the coil packs and it is on there good and tight. I even used a voltmeter and it looked to be just fine. I am going to order a new cam chain tensioner and install very soon. I'm just worried now if it is in fact a electrical problem that it is going to cause some more damage, ya know? God this is crazy...
 
  #47  
Old 08-23-2010, 06:34 PM
joenelson7687's Avatar
2nd Gear
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Baltimore, MD
Posts: 1,407
Default

So I had another batch of fresh codes when I started my car this morning. p0300 and misfire on cylinder 1,2,and 3. It was only on start up and then it went away after a few seconds. I haven't gotten any more pending codes or check engine lights and I am still building boost. My tapping issue is back though. Do you think I can get away with just replacing the tensioner seals? My tapping noise goes away when ever I give it a little throttle at idle.
 
  #48  
Old 08-24-2010, 10:47 AM
joenelson7687's Avatar
2nd Gear
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Baltimore, MD
Posts: 1,407
Default

bummp
 
  #49  
Old 08-24-2010, 01:14 PM
FASTER's Avatar
Tech Slut
Join Date: Jan 2006
Location: Jersey Shore
Posts: 3,150
Default

Have you done a compression test?
 
  #50  
Old 08-25-2010, 04:10 AM
joenelson7687's Avatar
2nd Gear
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Baltimore, MD
Posts: 1,407
Default

No, I never thought I needed one. I haven't thrown any more codes other than a p0420. I am running a test pipe so I'm not too worried about that. Other than a little crappier gas mileage, I'm sure it'll be ok. Other than that, the no boost problem hasn't come back. I've misfired once but it went away quickly and hasn't happened since. I am, however, going to do the cam chain tensioner seals next week. Hopefully it will fix my ticking problem. Where's a good place to get um from?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Skythe
B5 Models
9
03-04-2011 12:41 AM
IDTrav
B5 Models
6
01-18-2011 02:11 AM
markymarc
B5 Models
1
09-08-2010 01:59 AM
04a4
Audi A4
8
12-14-2007 11:41 AM
a4intec
Nitrous, Super Chargers, & Turbos
0
10-28-2006 09:20 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Codes, Codes, and more Codes...and no boost


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.