HELP, engine failure, gas pedal not working, engine vibration. - AudiForums.com


B5 Models Please discuss all 1996 - 2001 B5 A4 topics here...

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-05-2010, 10:47 PM
1st Gear
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: West Covina, CA
Posts: 58
Default HELP, engine failure, gas pedal not working, engine vibration.

Ok, I have a b5 a4 1.8TQM. Today was hot like hell, so I turned on the A/C, as soon as I turned it off, my gas pedal didn't work and I could not rev my engine. My engine was rattling like crazy, felt like it was going to stall. A couple weeks ago, it happened the same way, but it felt like power loss when I accelerate. I just changed the spark plugs, and cleaned my K&N filter and changed cabin filter. I don't think it has anything to do with it though. Anyone have any ideas? I need your help before I take it to a shop and waste $$$.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2010, 10:49 PM
BaseDrifter's Avatar
Site Moderator/B5 Tech Guru

 
Join Date: Feb 2010
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,745
Default

Does the car move at all?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2010, 10:51 PM
Andrew149's Avatar
3rd Gear

 
Join Date: Feb 2009
Location: Raleigh NC
Posts: 2,801
Default

we need to know the year the 2000-2001 was electronic gas pedals
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2010, 08:41 AM
2nd Gear

 
Join Date: Sep 2009
Location: Massachusetts
Posts: 1,465
Default

Codes?
Reply With Quote
  #5  
Old 05-06-2010, 10:56 AM
hiwords's Avatar
5th Gear

 
Join Date: May 2007
Location: noob from NY
Posts: 7,728
Default

you say you cleaned your K&N filter, did you use the K&N cleaner? if so it's probably a dirty MAF. you need to use electronic cleaner spray or they make a MAF cleaner spray.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-06-2010, 06:25 PM
1st Gear
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: West Covina, CA
Posts: 58
Default

my car's a 1999.5, the car drives normally now, but might happen again, since this is the second time. but when it happened, the car won't move because the gas pedel won't work and won't rev the engine. I also cleaned it with the K&N restore kit. MAF seems to be clean and ok.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2010, 06:29 PM
2nd Gear

 
Join Date: Sep 2009
Location: Massachusetts
Posts: 1,465
Default

Scan for codes even if you don't have a CEL.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
05.5 S4 Part Out- Engine Failure petroprosciutto S Car Model Line 1 09-21-2012 03:33 PM
A3 2.0T BPY pending engine failure amwald General Tech 0 08-30-2012 12:01 AM
A3 engine mount failure Jaokaos General Tech 0 06-27-2012 02:18 PM
01 1.8t Engine failure, options? ps8611 Audi A4 3 12-18-2011 07:51 AM
A3 Engine Failure mikedento Audi A3 0 05-30-2011 07:02 PM


Tags
18t, 97, a4, audi, engine, failure, gas, give, kn, maf, motor, pedal, q7, respond, shake, wont, work, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:24 AM.