Go Back  AudiForums.com > Audi Tech > Exterior
HELP Missing firing/Loss power Audi A4 B6 1.8t 190 BEX Engine >

HELP Missing firing/Loss power Audi A4 B6 1.8t 190 BEX Engine

Exterior Talk about your rims, body kits, and other exterior mods here.

HELP Missing firing/Loss power Audi A4 B6 1.8t 190 BEX Engine

  #1  
Old 08-12-2013, 03:34 PM
danny_35's Avatar
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
Default HELP Missing firing/Loss power Audi A4 B6 1.8t 190 BEX Engine

Hi Please Help
Lets start with the simple stuff.
I have a UK Audi A4 (190 6speed Manual) 1.8t B6 year 2004 BEX engine.
I had the engine light come on with the code for lean bank 1. The only code that has come up on my laptop reader. I consider my self good at fault finding, but this is starting to wind me up now.

So i went through the following to iron out that fault.
1. Oil (Audi equiv) & Filter change.
2: New Bosch super4 spark plugs x4.
3: New set of Coil Packs x 4.
4: Replaced the PCV Valvle & attached 3 way hose for good messure.
5: Ran tank dry and filled up and used Redex fuel system cleaner.
6: Cleaned Air mass housing and grill. Replaced Air flow Mass meter. (OEM Equiv)

Cleared the code yet still runs miss firing and top end speed very poor.
Using alot of fuel due to running rough too.

So i replace the spark plugs with Bosch again.
Checked they all were firing, which they were.
All coils firing and in firmly.
Put old air flow meter back in & it ran very rough, so knew the new one
was ok. So put back in. Reset all codes & went off again.

It still is very rough yet no engine light yet.
Any help please?????!!!!!!
Cheers
Danny
Kent UK
[/SIZE]
 
  #2  
Old 05-04-2018, 05:55 AM
1st Gear
Join Date: May 2018
Posts: 2
Default

Originally Posted by danny_35 View Post
Hi Please Help
Lets start with the simple stuff.
I have a UK Audi A4 (190 6speed Manual) 1.8t B6 year 2004 BEX engine.
I had the engine light come on with the code for lean bank 1. The only code that has come up on my laptop reader. I consider my self good at fault finding, but this is starting to wind me up now.

So i went through the following to iron out that fault.
1. Oil (Audi equiv) & Filter change.
2: New Bosch super4 spark plugs x4.
3: New set of Coil Packs x 4.
4: Replaced the PCV Valvle & attached 3 way hose for good messure.
5: Ran tank dry and filled up and used Redex fuel system cleaner.
6: Cleaned Air mass housing and grill. Replaced Air flow Mass meter. (OEM Equiv)

Cleared the code yet still runs miss firing and top end speed very poor.
Using alot of fuel due to running rough too.

So i replace the spark plugs with Bosch again.
Checked they all were firing, which they were.
All coils firing and in firmly.
Put old air flow meter back in & it ran very rough, so knew the new one
was ok. So put back in. Reset all codes & went off again.

It still is very rough yet no engine light yet.
Any help please?????!!!!!!
Cheers
Danny
Kent UK
same issues as above. Exact same...did you ever get it sorted.?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
danny_35
B6 Models
0
08-18-2013 02:18 PM
beebopbogo
Audi A6
5
07-07-2009 07:42 PM
AhDee_tt
Audi TT
14
06-14-2008 02:21 AM
mcozea
Classic Audi
2
05-25-2006 12:20 PM
SLIMIRF
Audi A6
3
10-04-2005 11:53 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: HELP Missing firing/Loss power Audi A4 B6 1.8t 190 BEX Engine


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.