Suspension Is your ride slammed to the ground? Did you lift it so high you need a ladder to get in? Step in and let's talk about it.

air compressor

  #1  
Old 11-15-2014, 09:19 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Posts: 12
Default air compressor

so my 2004 A8L sagged everywhere
compressor barely alive

bought an online refurbish kit: included piston ring, 2 bolts, two gaskets.
all you really might need is the piston ring. the other parts were reuaseable.

took the compressot out and bench tested. it was weak.

did the refurbish and the air blew out like the force of a hair dryer on medium.
AND some water blew out ! no idea where that came from but the piston and cylinder were dry. nothing told me there was water in the drier compartment.

but compressor back on car....nothing. it stred for 10 seconds and quit.

car is up on 4 axle jacks. yellow suspension light flashing.

going to bench test it again.
not sure whats going on.

fuse ? relay ? wiring from the vehicle into compressor ?

stumped.
 
  #2  
Old 11-15-2014, 09:49 PM
1st Gear
Join Date: Aug 2008
Posts: 420
Default

A failing compressor usually burn the relay contacts and/or blows the compressor fuse.
The relay should be in the underdash relay panel, to the left of the steering column. The relay you want is J403 and the p/n on the original is 8K0 951 253A. I think the replacement will be 4H0 951 253A (unless it's superceded again). The fuse should be a 40 amp maxi-fuse just below the relay. The relay MIHT be the top left one in the panel but don't quote me on that!
 
  #3  
Old 11-16-2014, 02:15 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Posts: 12
Default Here's whats happening

Pump back on and connected in mock up

Start car. Yellow error light flashes from start

Pump comes on 30 secs later and stays on for about 20 secs.

Pump goes off. Yellow suspension light flashes whole time.

Bagpipingandy, who has been a tremendous help, suggests disconnecting the temp sensor as this was one of original faults

Pump pumps. No bubbles anywhere so far

Wondering why pump starts then cuts out.

All 4 ride settings now stay red as options from start to finish.

Car is up on axle stands all four points. Not in jack mode.

I'm thinking I put it on the ground now to try and isolate:

Strut ?
Temp sensor ?
Relay?

Cus to me pump is doing what it should.
 
  #4  
Old 11-27-2014, 10:11 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Posts: 12
Default

Originally Posted by aspen79 View Post
A failing compressor usually burn the relay contacts and/or blows the compressor fuse.
The relay should be in the underdash relay panel, to the left of the steering column. The relay you want is J403 and the p/n on the original is 8K0 951 253A. I think the replacement will be 4H0 951 253A (unless it's superceded again). The fuse should be a 40 amp maxi-fuse just below the relay. The relay MIHT be the top left one in the panel but don't quote me on that!

this did not happen in my case
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
DOC_DEPALMA
Want to Buy
0
03-28-2012 02:23 PM
kayakman13
B5 Models
6
02-07-2010 03:41 PM
hahaha251251
B5 Models
6
05-20-2008 08:40 PM
tristanlee85
Want to Buy
0
09-10-2006 06:08 AM
ivo
Engine/Performance Parts
0
08-27-2006 01:47 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: air compressor


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.