Go Back  AudiForums.com > Audi Tech > VAG-COM
problems with change soft code on 01 AWM CH box >

problems with change soft code on 01 AWM CH box

VAG-COM (*New* section) Need some help with a VAG-COM? Have some good advice to offer others using a VAG-COM?

problems with change soft code on 01 AWM CH box

  #1  
Old 04-03-2013, 06:42 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Posts: 9
Default problems with change soft code on 01 AWM CH box

im having a problem with a CH box off a 01. my ecu fried while a shop was working on car so i had to purchase new one. i was able to change from automatic to manual 5 speed with my vag however i cannot change the 3rd digit from some reason from "7" to "6". 7 is quattro with traction control and 6 is quattro without traction control. i do not have a ESP button so i know i dont have traction control.

anyone know why i cannot save change to 3rd digit. after changing, saving it reverts back to 7.

thanks
 
  #2  
Old 04-07-2013, 09:47 AM
1st Gear
Join Date: Feb 2012
Posts: 442
Default

Originally Posted by quattroginger View Post
im having a problem with a CH box off a 01. my ecu fried while a shop was working on car so i had to purchase new one. i was able to change from automatic to manual 5 speed with my vag however i cannot change the 3rd digit from some reason from "7" to "6". 7 is quattro with traction control and 6 is quattro without traction control. i do not have a ESP button so i know i dont have traction control.

anyone know why i cannot save change to 3rd digit. after changing, saving it reverts back to 7.

thanks
because its not a valid entry.

picture taken from screen shot of
Ross-Tech: VCDS Tour: Recode
 
Attached Images  
  #3  
Old 04-17-2013, 07:09 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Posts: 9
Default

Originally Posted by tofast2belast View Post
because its not a valid entry.

picture taken from screen shot of
Ross-Tech: VCDS Tour: Recode
very weird, when i go to Engine, Coding. i have tons more options that show up than in that pic. although i did end up figuring it out. i just switched to a 2 which is quattro without traction control and without databus.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
vineyardmark
B7 Models
5
04-21-2015 03:45 PM
dieterka
B6 Models
0
05-26-2011 09:59 PM
joetm
Audi A6
7
01-21-2008 09:11 AM
CINDILEQ
Audi A4
12
07-16-2007 09:13 PM
Red Baron 97
Audi A4
5
05-16-2007 10:48 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: problems with change soft code on 01 AWM CH box


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.