Audi A8 This full sized Audi A8 sedan offers interior luxury and spaciousness comparable to any car in the full sized luxury sedan class

electrical problem

  #1  
Old 07-09-2011, 05:26 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Angry electrical problem

Hello! I need some help i have got a A-8 and the transmission stuck in one gear and dose not want to shift. When we hook the error reader ont he computer just have no communication at all. Dose anyone has an idea what could be the problem? Thanks. 24 secs ago
 
  #2  
Old 07-09-2011, 06:37 PM
AudiForums WilkommenVagen Direktor
Join Date: Jan 2010
Location: Western MD USA
Posts: 2,955
Default

are the gear indicator lights all lit up? I suspect you are in limp mode. if the code reader you are using is not communicating the odds are you have a bad TCM. do a search and you can find a lot of correspoding information.
 
  #3  
Old 07-10-2011, 07:44 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Default

Sorry but what do you mean under TCM?
 
  #4  
Old 07-10-2011, 07:54 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Default

the gear indicator lights are not lit up becouse they are not hooked on
 
  #5  
Old 07-10-2011, 08:07 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Default

ok i have got it trans...modul...cont...
 
  #6  
Old 07-10-2011, 09:47 AM
2nd Gear
Join Date: Jun 2010
Posts: 624
Default

Originally Posted by Molnar View Post
ok i have got it trans...modul...cont...

One thing you can check is the TCM (trans control module), by removing the lid of the E-box in the fresh air plenum under the hood...the TCM is the module closest to the center of the car (in the E-box). Check for moisture intrusion (dry with blow dryer if needed) and check connections..unplug and reseat.

Gear lights (in instrument cluster) NOT hooked up?
Limp mode is kicked in by the car when it senses a major trans problem...either internal trans or TCM or some system tied to trans operation...1 forward gear (4th?) and reverse, indicated by all gears lit at the same time in instrument cluster.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
DurTTy
Audi TT
3
10-05-2007 03:41 PM
steelcitysfinest69
S Car Model Line
3
07-24-2007 01:42 PM
tbr76
S Car Model Line
0
01-13-2007 02:14 PM
miabhai_freaked
Audi A4
7
02-22-2006 11:12 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: electrical problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.