Go Back  AudiForums.com > Audi Tech > Nitrous, Super Chargers, & Turbos
Replaced Factory KO3 with GodSpeed KO3 (Decreased Performance) Help! >

Replaced Factory KO3 with GodSpeed KO3 (Decreased Performance) Help!

Nitrous, Super Chargers, & Turbos All charged talk about going, and going FAST!

Replaced Factory KO3 with GodSpeed KO3 (Decreased Performance) Help!

  #1  
Old 04-03-2013, 12:03 AM
ethic's Avatar
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Default Replaced Factory KO3 with GodSpeed KO3 (Decreased Performance) Help!

Hey guys i have a problem. About 4 months ago my factory ko3 went out on me in my 2003 Audi a4 1.8t quattro causing me to go to the extreme by putting a godspeed ko3 in my car due to low budget. I have heard that these turbos suck but do they really suck so bad it made my car do 0-60 in 11 seconds? I installed the turbo myself and it was easy as pie. But the thought dawns on my every now and then, maybe i didn't install it properly? i was wondering if any one else has had an experience with godspeed ko3?
I know i don't have a vacuum leak cause i replaced every vacuum line in the car about the same time i replaced the turbo and i no longer have a vacuum leak code. Any help appricated
 
  #2  
Old 04-03-2013, 05:46 AM
istandalone951's Avatar
1st Gear
Join Date: Mar 2013
Location: Bennington, VT
Posts: 6
Default

did you top off the fluid in the hydrossilator?
 
  #3  
Old 04-03-2013, 10:55 AM
Moderator
Join Date: Jan 2010
Location: Costa Mesa, SoCal
Posts: 1,973
Default

Originally Posted by ethic View Post
I know i don't have a vacuum leak cause i replaced every vacuum line in the car about the same time i replaced the turbo and i no longer have a vacuum leak code. Any help appricated
Just because you don't have a vacuum leak you could still have a boost leak. Though the leak would have to be substantial enough to trigger the CEL for significantly reduced performance.

Is the N75 installed properly?
 
  #4  
Old 04-06-2013, 09:10 AM
ethic's Avatar
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Default sorry getting back so late to you guys.

turns out its the MAF causing it to run lean, therefor causing it to slug around even worse. thanks for the thoughts guys
 
  #5  
Old 04-07-2013, 09:20 AM
1st Gear
Join Date: Feb 2012
Posts: 442
Default

Originally Posted by ethic View Post
turns out its the MAF causing it to run lean, therefor causing it to slug around even worse. thanks for the thoughts guys
no its cause you need a tune.. did you get this off amazon... if its the one that says k03s k04 upgrade something or another. thats just a k03 with a k04 compressor housing and wheel...

you cant just slap on a different sized turbo and expect it to work out of the box even at same psi. psi means nothing when comparing different turbo's except for how much they can produce. the air flow is what you should look at.

aka... 10psi on k03 does not equal 10 psi on k04, sure its same pressure, but the k04 is able to move that pressure at a faster rate for longer period of time.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mcanedo92588
Computer & Fuel Systems
9
02-06-2013 09:45 PM
StyLes516
B5 Models
1
06-21-2012 12:57 AM
dolphingreyaudi
Computer & Fuel Systems
1
12-05-2010 03:50 AM
dfrost
Audi A3
1
04-24-2009 02:43 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Replaced Factory KO3 with GodSpeed KO3 (Decreased Performance) Help!


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.