runnin' on 3 er...4?

  #1  
Old 01-02-2006, 08:43 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jul 2005
Location:
Posts: 31
Default runnin' on 3 er...4?

alright, here's the deal, for the last couple of months my car has been having problems accelerating. It would be fine until about 4000 rpm's then it would viloently lunge forward as if the motor was taking a crap...below 4000 it would be ok...


however, the last couple of days it's been running EXTREMELY rough as in it was running on four cylinders instead of five. now the only way to get the car up to speed it to "milk it" up to speed by pushing down my gas less than an inch...anymore than that and the car starts jerking.

I'm pretty sure I covered all the obvious problems that would go with this. I just put in new plugs, wires, cap, rotor, feul filter, air filter...I've also checked for vacum leaks and there aren't any that are aparent. I also ran a compression check witch came back 130 psi on four cylinders and 115 on the fifth witch the people from blaufernugen tell me is just fine...


any help would be greatly appreciated, I'm realy running out of ideas...my car is an '87 5000 cs turbo q with aproximately 126,000 miles...


thanks guys


p.s. I tried adjusting the feul mixture on the feul distributor but that only seemed to make it worse so I put it back where it started.
 
  #2  
Old 01-02-2006, 10:13 PM
Join Date: Aug 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,561
Default RE: runnin' on 3 er...4?

what boost do you get?
If boost goes away or jumps the furl system might lean out or make it so reach that the engine dies in it;s own fuel.
 
  #3  
Old 01-05-2006, 12:50 AM
2nd Gear
Join Date: Mar 2004
Location: Swamplands of NJ
Posts: 761
Default RE: runnin' on 3 er...4?

Sounds like fuel starvation! Could be your fuel pump is crapping out or the micro filters in the fuel system are getting clogged. I hear that it does happen on the 5000 models. Checkout sjmautotechnik.com, I think that he covers this problem in more detail.
 
  #4  
Old 01-07-2006, 08:33 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jul 2005
Location:
Posts: 31
Default RE: runnin' on 3 er...4?

thanks guys,

offramp, could you please tell me where on that website it talks about fuel starvation, I can't seem to find it ?

and another thing, the car runs fairly well when its cold, but as soon as the heat starts blowing the problem begins, don't know if that'll help at all I just thought I'd throw it out there.
 
  #5  
Old 01-08-2006, 01:42 AM
2nd Gear
Join Date: Mar 2004
Location: Swamplands of NJ
Posts: 761
Default RE: runnin' on 3 er...4?

I remember reading about the micro filter/screen found inside the banjo bolts and some of the fuel injection components but can't remember where. I even recall that there was a service bulletin for this problem.
 
  #6  
Old 01-11-2006, 01:50 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Jul 2005
Location:
Posts: 31
Default RE: runnin' on 3 er...4?

ok cool...but are you talking about the ones on the fuel filter or are there more?
 
  #7  
Old 01-11-2006, 08:28 PM
2nd Gear
Join Date: Mar 2004
Location: Swamplands of NJ
Posts: 761
Default RE: runnin' on 3 er...4?

My memory is very fuzzy but I think it was the one(s) located on the filter.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
incrementalg
Allroad Model Line
15
04-01-2008 10:22 PM
Drocka4
B5 Models
4
03-31-2008 01:29 AM
Big Daddy
Audi TT
19
07-27-2007 03:52 AM
SavageA4
Audi A4
6
06-11-2005 12:25 AM
EricGT4
Audi A4
15
04-09-2005 01:22 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: runnin' on 3 er...4?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.