B5 Models Please discuss all 1996 - 2001 B5 A4 topics here...

EPC Light, Code P0321 & P0322

  #1  
Old 05-19-2011, 12:18 PM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Nov 2010
Location: Duvall, WA
Posts: 54
Default EPC Light, Code P0321 & P0322

I have been having the usual symptoms, One minute it's running fine... then the next, it stalls and is hard to start and then when it finally does start the EPC light is on and it runs poorly. After a short while of sitting (after it has cooled down) it starts and runs properly.... until the next time!

I pulled codes, P0321 and P0322 as well as P0300, P0301, P0302, P0303 & P 0304. The last few codes are not surprising considering the way it ran with the EPC light illuminated.

Everything that I researched led me to the ENGINE SPEED SENSOR. So I went to my local Audi dealer and $94.00 later I left with a new sensor.

When I got home, I pulled the coolant reservoir loose to locate the sensor. I found the connector on the firewall and followed it down. As I snaked my arm down along the wire, I touched the connector... It came apart...Hmm loose connector. I inspected the pins and then clicked it back together.

Its been running great since then. Lesson learned - Check the simple stuff, first!
 
  #2  
Old 05-19-2011, 12:49 PM
morpheous's Avatar
2nd Gear
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,369
Default

Take the part back and get a refund,tell them it was the wrong part.
 
  #3  
Old 05-16-2012, 02:42 PM
1st Gear
Join Date: May 2012
Posts: 2
Default EPC Light, Code P0322

tdepirro

I have the same thing going on with my 2002 A4 3.0. Was your problem on a 3.0 liter engine as well?
 
  #4  
Old 05-17-2012, 09:26 AM
1st Gear
Thread Starter
Join Date: Nov 2010
Location: Duvall, WA
Posts: 54
Default

My issue occurred on a 01, 1.8T, but it can happen similarly on other engines and models
 
  #5  
Old 05-24-2012, 03:02 PM
1st Gear
Join Date: May 2012
Posts: 3
Default

I kinda have the same problem, please help me too

I bought '06 A3 1.6 and I love my car. it has been only 3 weeks. I have EPC and ASR light on together . No matter how much I push the throttle, the car accelerate like a truck. When I turn the engine off and start it, it seems to be working fine. When I brought it to an Audi dealer(by the way in Russia), they couldn't figure out what the problem is, so they asked $1,000 for an additional diagnostic. They must be crazy to ask this price.

After a week without any problem, today it happened at least 5 times. First time, my RPM was moving up and down between 600-1300 while I was stopping. I turned off the engine and started again. After 5 minutes, second time it happened. But the second time, RPM was stable around 650rpm. But this time, after I started the engine, it turned off by itself in a second. I waited about 10 minutes.The engine started.
After school, on my way to home no problem happened. But two hour later, I was going out for a restaurant, it happened again. I have been told these reasons: Gas pump, brake switch sensor or speed sensor.

I don't speak Russian and I don't know what to do, where to bring the car now. I am desperate now. So if you know what might be causing it, please tell me
 

Last edited by mrasafated; 05-24-2012 at 03:14 PM.
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
CRISTINAA8
Audi A8
5
10-19-2009 12:04 PM
pstyle
Audi A6
7
05-13-2009 01:13 PM
CRISTINAA8
General Tech
3
08-22-2008 02:30 PM
CRISTINAA8
Computer & Fuel Systems
0
08-13-2008 10:00 AM
thedon28
B6 Models
1
07-11-2008 09:25 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: EPC Light, Code P0321 & P0322


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.